Tot vreau de cateva zile sa va povestesc o chestie care mi s-a intamplat si care m-a facut sa inteleg atat de multe lucruri. Anul trecut prin iarna, inainte de Craciun am inceput sa ma gandesc la tot ce ni s-a intamplat in 2018, la tot ce am reusit sa facem, la lucrurile pentru care sunt recunoscatoare. Intr-un final mi-am dat seama ca am reusit sa facem si lucruri pe care nu ni le-am propus si nu ni le-am imaginat niciodata. Mandra fiind de mine, am zis ca vreau sa imi fac un cadou care sa reprezinte micile reusite. Astfel mi-am cumparat un tricou de la Dolce, care eram sigura ca o sa fie piesa mea preferata, ca o sa il port pana o sa innebunesc. Ghici ce, am uitat complet de el, am uitat ca l-am cumparat si l-am gasit zilele trecute in debara, exact cum l-am lasat in iarna. Asta in situatia in care, desi suna superficial, saptamanal zabalesc dupa produse de la brandurile de lux si constant ma gandesc: “cand o sa am destul de multi bani, o sa imi cumpar tot ce imi doresc fara sa stau pe ganduri”. Va spun sincer, cand am vazut tricoul am avut o senzatie atat de profunda de tristete incat nu imi venea sa cred, nu puteam sa cred cat de putin inseamna pentru noi chiar si lucrurile pe care ni le-am dorit toata viata noastra. Orice lucru material pe care ni l-am dorit vreodata reprezinta inca ceva de bifat pe o lista falsa de dorinte, iar pe urma uiti complet de el si fericirea nu dureaza mai mult de o zi.
Si totusi, ce ne dorim cu adevarat? Daca maine cineva ne ia tot ce avem, toate lucrurile materiale, toata munca noastra, tot ce am facut vreodata, cu ce ramanem?
Stiti ce imi doresc cu adevarat? Toate “lucrurile” pe care le consideram banale atunci cand i le spunem cuiva: fericire, liniste si oamenii pe care ii iubim.
Si totusi, daca ramai singur, doar tu cu tine? Esti fericit cu tine, te iubesti destul de mult? Poate suna atat de ciudat sa te iubesti pe tine, dar cine sa te poata iubi daca nici macar tu nu te iubesti?
Sper sa ne dam seama toti ce ne dorim cu adevarat, ce ne face fericiti si sa ne comportam cu cei din jur exact asa cum ne-am dori sa se comporte ei cu noi, iar peste 10 ani, cand ne vom uita in urma noastra, sa fim impacati si fericiti cu toate actiunile noastre.

Va pup si va imbratisez cu drag!